Peti element logo Peti element logo

Prostor je živ, isto koliko i sve što nas okružuje. Svaka reč, svaki damar, misao i emocija ostaju u njemu kao zapis i opomena nama, ljudima koji u njemu boravimo. Teške reči, bes i mržnja ostaju dugo iza sukoba i svađa koje su nam nanele bol. Godinama, stvara se talog loše energije koja izaziva nesanicu, depresiju, mrzovolju, nervozu ili duboku anksioznost u nama.

Jedan od načina da se ukloni taj talog je i energetsko čišćenje prostora. Posle prvog čišćenja, štapići, mirišljava ulja ili tamjan i redovno provetravanje održavaju energiju svežom. Takođe, odličan način da se prostor održi energetski čistim je i puštanje relaksirajuće, inspirativne ili vesele muzike, u skladu sa svojim temperamentom.

Energetsko čišćenje Reikijem je potpuno bezbedno, efikasno i relativno kratko traje. Energizacija je kompletna i pokriva bukvalno sve delove prostora. Zaštita se postavlja i spolja, na sve otvore u prostoru (prozori, vrata) i time se sprečava uticaj spoljnih faktora, kao što su velike raskrsnice, saobraćajnice sa jakim protokom vozila, veliki parkinzi, izostanak ozbiljnog zelenog pojasa u blizini zgrade i sl. 

Druga faza je karmičko čišćenje i daje kompletnu zaštitu od stare energije koja je ostala u zemljištu ispod objekta ili samom prostoru. Pri tom se misli na sve predhodne stanare koji su boravili na tom tlu  ili događaje koji su obeležili to područje. 

Završnu fazu predstavlja postavljanje kristala u temelje prostora i energizacija po Feng shui elementima, što je ujedno i stabilizator ukupne energije u prostoru.

Idealno bi bilo čistiti prostor dva puta godišnje, prilikom ravnodnevnica, kada je energija dana i noći u ravnoteži, ali i u situacijama kada se oseti energetski pad u radu, nesanica ili nervoza u međuljudskim odnosima.

U međuvremenu, svaki osmeh utkan u agregor našeg prostora, blista posebnim sjajem...

Energetsko čišćenje vrši Reiki praktičar Mila Tomašević 062/445-426