Peti element logo Peti element logo

Feng shui analiza poslovnog prostora je neophodna upravo zato što vecina ljudi provodi bar pola svog vremena na radnom mestu. U zavisnosti od toga da li se radi o poslodavcu ili zaposlenom, biće izabran odgovarajući pristup rada na uklapanju ličnih orijentacija i osobina sa poslovnim prostorom.

Feng shui poslovnog prostora prati osnovne smernice Feng shui analize stambenog prostora, ali ima i svoje osobenosti koje se bitno razlikuju od metoda koje se koriste u uredjnju doma.

U poslovnom prostoru je neophodno stvoriti koncentraciju energije koja će svojim kavlitetom doneti prosperitet i bogatstvo, pruziti podršku i uvažiti osobnost svakog pojedinca, a da se ne ugroze ni zdravstveno stanje zaposlenih, ni potebe kompanije. Suština je u savršenom balansu energija, tj yina i yanga i zdravom energetskom toku, koji ima dobar i ujednačen ritam, da ne bi dolazilo do velikih turbulencija u radu firme.

Za one koji tek pokreću posao, bitno je odrediti datum početka posla, pravi logotip, a za dobro obavljenje bilo koje delatnosti neophodan je pravilan izbor objekta, položaj zgrade, protok saobraćajnica, kao i položaj objekta u odnosu na zgrade u okruženju.

U samoj zgradi, potrebno je odrediti pravi položaj za svaki segment rada i svaku pojedinačnu službu, kao i položaj ključnih osoba u poslu.

U okviru Feng shui analize poslovnog prostora, kao dodatni stimulans energetskom balansu, iscrtavaju se energetski simboli na osnovi poslovnog prostora.