Peti element logo Peti element logo

Udruženje „Peti element“ je osnovano na Đurđevdan 2012. godine, sa idejom da se okupe svi oni koji u sebi nose entuzijazam, potrebu za duhovnošću i napretkom.

Konačan rezultat tog udruživanja bi trebalo bude jedna iskra više u vatrometu dobrih vibracija koji stvaraju oni hrabri, beskompromisni borci za dobro, bolje, uzvišeno.

Kada je osnovano, Udruženje je bilo ideja, potreba za izrazom, više odgovor na svet oko nas ali je vremenom, kroz razgovore i druženje sa divnim ljudima, dobilo oblik, formu, prostor i namenu i nameru.

Osnovano je na dan Svetog Đorđa, jer je simbolika njegovog ubistva aždaje, zapravo borba protiv svih predrasuda i ograničenja koje nosimo u sebi. Kada se kaže „borba“, pre svega se misli na rad na sebi i nastojanje da se razume svet oko sebe. Razumevanje podrazumeva neopiranje okolnostima i sklad sa sobom i svojom okolinom.

Tehnike koje nas vode u taj sklad su razne, ali suština je ista i cilj je isti, a rezultati se razlikuju samo u toliko koliko se razlikujemo mi sami između sebe. Zato se čini opravdanom namera da se okupe različiti ljudi, koji poseduju različite veštine, jer to omogućava svim članovima udruženja da nađu svoj put i lični način da se oplemene, a samim tim oplemene i svet oko sebe.

Uz dobrodošlicu, molimo sve one koji krenu ka nama:“Kada pođete, ne zaboravite tri osnovna alata za rad, „vera“, „nada“ i „ljubav“ neka krenu sa vama.“